Selfie tyč k focení a natáčení videí: Jak vybrat tu pravou?

Selfie je fenoménem posledních let. Pokud si pořídíte selfie tyč, bude vaše selfíčko ještě dokonalejší. A to hlavně během cestování, kdy chcete při focení zachytit nejen sebe sama, ale také všechny krásy kolem. Stačí tedy zmáčknout tlačítko na selfie tyči a vaše fotka rázem dostane jiný rozměr. A nejen fotka, díky selfie tyčím pořídíte i naprosto originální videa. Na co se ale při výběru selfie tyče zaměřit, aby vaše snímky a videa byly co nejkvalitnější?

Přeměřte si šířku svého chytrého telefonu

Při výběru selfie tyče v prvé řadě vycházejte ze šířky svého smartphonu. Držák selfie tyče, do kterého se telefon zajišťuje, je flexibilní a většinou pojme všechny chytré telefony různých šířek. Jeho rozpětí byste si ale měli ještě před koupí selfie tyče v každém případě zjistit.

selfie2

Zkontrolujte délku selfie tyče při jejím plném vysunutí

Selfie tyč je lehká a velmi skladná, a tak ji můžete nosit třeba v kapse. Když ji budete chtít použít, jednoduše ji rozložíte, připojíte k ní smartphone a zmáčknete tlačítko spouště, které najdete na její rukojeti.

A právě délka vysunutí při plném rozložení by vás měla při výběru selfie tyče rovněž velmi zajímat. Tato délka se pohybuje od 60 do 120 centimetrů a má velký vliv jak na výsledné vlastnosti selfíčka, tak pořízeného videa.

Vyberte si materiál, který vám vyhovuje

Ať už si vyberete selfie tyč z plastu, nebo z nerezové oceli, každý z materiálů pro vás představuje různé benefity. Plastové selfie tyče jsou lehčí, ovšem vhodné spíš pro nárazové focení. Naopak selfie tyče z nerezové oceli jsou pevnější a odolnější, takže je můžete používat, kdykoliv se vám zachce – i v těch nejextrémnějších podmínkách.

selfie3

Bonusové vlastnosti: Ergonomická rukojeť s pogumováním

Aby se vám selfie tyč používala opravdu dobře, jistě také oceníte, když bude vybavena ergonomickou rukojetí s pogumovaným povrchem. Díky tomu vám tato úžasná pomůcka vhodná pro focení a natáčení videí z ruky jen tak nevypadne.

Tip na závěr: Díky paměťové kartě zálohujete fotky a zajistíte vyšší kvalitu videa

Ještě než vyrazíte na cesty, počítejte s tím, že váš telefon nemá bezednou paměť. Proto není od věci, když si do něj dokoupíte paměťovou kartu. Ta zajistí především vyšší kapacitu smartphonu a umožní vám zálohovat všechny pořízené fotky. Díky paměťové kartě však za pomocí selfie tyče pořídíte a následně uložíte také mnohem kvalitnější snímky Full HD videa.

Foto: Pixabay.com, Krytnamobil.cz