Jak vybrat sluchátka k mobilu: Jsou lepší kabelová, nebo bezdrátová?

Stáhli jste si do svého mobilního telefonu svůj oblíbený seriál nebo playlist a teď si jej potřebujete přehrát. Abyste si mohli užít zvuk té nejvyšší kvality, měli byste ke svému smartphonu připojit opravdu kvalitní sluchátka. Na co konkrétně byste měli při výběru nových sluchátek pamatovat?

Ujasněte si, k jakému účelu budete sluchátka nejčastěji využívat

Ještě před samotnou koupí sluchátek byste si měli jasně definovat, k jakým účelům budete sluchátka používat. Budete přes sluchátka poslouchat hudbu, kterou máte nahranou v telefonu, v domácích podmínkách nebo třeba při jízdě dopravními prostředky? Anebo chcete sluchátka připojená k telefonu využívat spíš ke sportovním aktivitám?

Jelikož každá tato činnost má různé nároky na kvalitu zvuku, mějte po ruce vždy různé typy sluchátek. Od věci ovšem není, když si pořídíte univerzální sluchátka, díky kterým můžete poslouchat hudbu, ať už děláte cokoliv.

Sluchátka - HOCO, M39 Rhyme  bila-ruzova-cerna

Vyberte si sluchátka kompatibilní s vaším telefonem

Bezdrátová sluchátka přenášejí zvuk pomocí technologie bluetooth. Pokud si ale budete pořizovat kabelová sluchátka, přesvědčte se, že jsou plně kompatibilní s vaším mobilním telefonem. Konkrétně se zaměřte na daný typ konektoru sluchátek, který budete zapojovat přímo do tohoto chytrého zařízení.

Sluchátka KitSound Clash s mikrofonem, 3,5 mm jack, bílá

Pecky, špunty, nebo uzavřená sluchátka s hlavovým mostem? Výběr pečlivě zvažte

Sledujete-li na svém mobilním telefonu videa nebo posloucháte hudbu, ideální jsou pro vás sluchátka s peckami nebo špunty. Tento typ sluchátek zajistí kvalitní reprodukci vzduchu. Sluchátka s peckami či špunty jsou navíc velmi skladná, takže je dle potřeby strčíte i do kapsy. Chcete-li si užít čistý zvuk a bohaté basy, sáhněte také po uzavřených sluchátcích s hlavovým mostem.

Tip: Aby se vám sluchátka s peckami či špunty nepoškodila, noste je – když je zrovna nepoužíváte – v ochranném obalu.

sluchatka bílá bezdratova

Sportujete? Vsaďte na bezdrátová sluchátka a sluchátka s klipy za uši

Chcete si poslechnout svůj oblíbený playlist, který máte uložený v mobilním telefonu, během sportování? V tom případě se při výběru sluchátek řiďte sportem, kterému se nejčastěji věnujete.

V posilovně využijete především bezdrátová sluchátka, která vám dají svobodu pohybu a při cvičení vás nebudou nijak omezovat. Hudba z vašeho chytrého telefonu se do tohoto typu sportovních sluchátek přenáší pomocí technologie bluetooth.

Při běhání či jízdě na kole jsou pro vás vhodná jak kabelová, tak bezdrátová sluchátka. Jelikož vám ale mohou při těchto intenzivnějších pohybových aktivitách pecky či špunty sluchátek vypadávat, na běh a jízdu na kole si raději pořiďte sluchátka vybavená klipy za uši (nebo jinými fixacemi).

Foto: Pixabay.com, Krytnamobil.cz