Jak správně nabíjet chytrý mobilní telefon? Tyto triky vám zaručí dlouhou životnost baterie

Ač se to zdá jako banální záležitost, opak je pravdou. Nabíjení baterie chytrého telefonu má svá specifika. Ne každý totiž ví, jak správně a efektivně svůj smartphone nabít. Jakým způsobem byste tedy měli postupovat, aby vám baterie vydržela co nejdéle?

Používejte pouze originální nabíječku

Ke svému smartphonu používejte ideálně nabíječku, která byla součástí originálního balení telefonu. Na svůj smartphon si nikdy nepůjčujte nabíječku od nikoho dalšího. I když může mít toto zařízení shodný konektor, další jeho parametry, ke kterým se řadí hlavně napětí, mohou být naprosto odlišné.

V případě, že vám originální nabíječka přestala fungovat, poohlédněte se po nové. Při nákupu nové nabíječky nejprve pečlivě prostudujte všechny parametry, které musí odpovídat vašemu modelu chytrého telefonu. Jenom tehdy zajistíte, že nabíjením nezkrátíte životnost baterie.

Víte, že? Originální a kvalitní nabíječky, datové kabely či auto-nabíječky určené pro jednotlivé typy smartphonů najdete také v našem specializovaném e-shopu.

nabijecka1

Dejte si pozor na kompletní vybití baterie

Jestli vám dochází šťáva, rychle dejte svůj smartphone na nabíječku. Nikdy nedopusťte, aby se jeho baterie kompletně vybila. Průměrná baterie chytrého telefonu totiž vydrží kolem 500 plných nabíjecích cyklů. Každým kompletním vybitím baterie však zkracujete její životnost o jeden celý cyklus.

Tip: Aby vašemu smartphonu nikdy nedošla šťáva, ať jste kdekoliv, mějte vždy po ruce powerbanku. Je to ideální společník na cesty, který vám dovolí fungovat za každé situace. Vyberte si u nás tu pravou.

powerbanka

Nepřebíjejte

Životnost baterie snižuje nejen její kompletní vybití, ale také přebití. Proto telefon nikdy nenechávejte přes noc na nabíječce. Nejen, že by se jeho baterie přehřála, moderním chytrým telefonům rovněž škodí úplné nabití na 100 procent.

Jak tedy smartphone nabíjet? Chytrý telefon raději nabíjejte přes den a častěji. Při správném a efektivním nabíjení smartphonu byste měli držet kapacitu baterie mezi 20 až 90 procenty.