Výběr kvalitní powerbanky: Na co se zaměřit?

Chcete mít jistotu, aby vašemu chytrému telefonu nikdy nedošla šťáva? Potom není od věci, když si pořídíte powerbanku. Při jejím výběru se ale zaměřte na několik důležitých kritérií. Kapacita powerbanky totiž pro vás rozhodně nemusí být tím nejdůležitějším údajem.

Co je powerbanka

Zjednodušeně řečeno, powerbanka je externí baterie, prostřednictvím které můžete přes USB kabel nabít svůj chytrý telefon nebo tablet. Jde tedy o záložní zdroj elektrické energie, který se skládá z jednoho nebo více akumulátorů a stejnosměrného měniče.

Powerbanku si můžete vzít všude s sebou. Přibalte si ji na služební cestu nebo na dovolenou. Právě powerbanka pro vás bude při neočekávaných situacích pojistkou toho, že vašemu chytrému telefonu už nikdy nedojde šťáva. Díky powerbance tak budete moci fungovat, ať už se budete nacházet kdekoliv.

powerbanka3

Tip: V našem obchodě vám nabízíme powerbanky v atraktivním designu a odolném provedení značek CellularLineSWISSTENCELLY a Apei. Pro tyto pomocníky, kteří vás nikdy nenechají ve štychu, je rychlé dobití smartphonu naprostou hračkou.

Kritéria výběru powerbanky

Pokud uvažujete, že si pořídíte novou powerbanku, měli byste se v prvé řadě soustředit na její následující vlastnosti.

  1. Kapacita powerbanky

Jednotlivé powerbanky od sebe rozlišíte zejména podle jejich kapacity. Tato veličina se udává v mAh. Platí přitom, že čím větší má powerbanka kapacitu, tím vícekrát dokáže nabít například váš chytrý telefon.

Jak tento údaj zjistíte? Kapacitu akumulátoru plně nabité powerbanky jednoduše podělte kapacitou akumulátoru nabíjeného telefonu. Číslo, které vám vyjde, je přesným počtem nabití. Kvalitní, plně nabitá powerbanka by přitom měla váš telefon nabít zhruba dvakrát až třikrát.

Tip: Některé powerbanky jsou doplněny LED indikací svého stavu. Pomocí LED diod tak budete mít stále přehled o zbývající elektrické energii v powerbance.

powerbanka2

  1. Životnost powerbanky

Mnoho lidí klade důraz na kapacitu powerbanky, ale neohlíží se na to, jakou má životnost. Vyberte si proto takovou powerbanku, jejíž baterie jí zajistí dlouho životnost. Skvělé jsou v tomto případě například powerbanky s lithiovou baterií.

  1. Možnost rychlého nabíjení

Možná, že vám přijdou vhod také powerbanky, které podporují funkci rychlého nabíjení i dobíjení. Tento typ powerbanky musí mít výstupní proud 2A. Díky této funkci můžete svůj chytrý telefon nabít v co nejkratším možném čase.

  1. Odolný materiál

Při výběru powerbanky se jistě zaměřujete také na její celkový design. Mělo by vás spíš ale zajímat, jakým způsobem je baterie v powerbance chráněna. Kryt powerbanky by proto měl být extra odolný, aby tuto externí baterii ochránil před případnými škrábanci a pády.