Jak ochránit displej telefonu před rozbitím? Řešením je ochranné sklo

Jak ochránit displej telefonu před rozbitím? Řešením je ochranné sklo

Poškrábaný, nebo dokonce prasknutý dotykový displej je noční můrou každého majitele smartphonu. Je proto důležité, abyste svůj telefon před případnými nárazy a pády dokonale zabezpečili. Nejlepší možnost zabezpečení nabízí ochranné tvrzené či temperované sklo, které zaručí, že displej telefonu bude doslova nerozbitný.

Ochranné sklo: Dokonalé zabezpečení displeje

Ochranná tvrzená a temperovaná skla, která naleznete i v naší nabídce, tvoří dokonalou a přitom neviditelnou ochranu dotykové obrazovky vašeho smartphonu. Jsou totiž vyrobena z vysoce tvrzeného plastu, který je téměř nezničitelný.

Že je displej telefonu opatřen ochranným sklem, zpravidla vůbec nepoznáte. Tato ochrana je totiž vysoce transparentní a odolná proti oděrkám a poškrábání i vážnějšímu mechanickému poškození. Prostřednictvím ochranného skla se displej telefonu také velmi snadno ovládá, prsty se vám na něm jako v případě ochranné fólie totiž nikdy nezadrhnou. Ochranné sklo rovněž nemá žádný negativní vliv na barvy a jas displeje.

ochranne sklo1

Jak lepit ochranné sklo na displej telefonu

Ochranné tvrzené či temperované sklo chrání nejen dotykový displej, ale i celou čelní stranu smartphonu. Jeho instalace je velmi jednoduchá a zvládne ji za pár minut doslova každý. Jak na to?

1. Připravte si ochranné sklo, které je určené právě pro model vašeho chytrého telefonu.

2. Pečlivě vyčistěte displej smartphonu speciálním čisticím hadříkem, který bývá zpravidla součástí balení ochranného skla.

3. Z ochranného skla odlepte ochranný pruh a následně sklo opatrně přiložte na čistý displej. Dbejte na to, abyste sklo nalepili správně a aby byly jeho výřezy umístěny v místech reprodukturu a fotoaparátu.

4. Po nalepení se ochranné sklo dokonale přizpůsobí vašemu smartphonu. Od této chvíle už bude jeho dotykový displej stále v bezpečí.

ochranne sklo2

Ochranné sklo versus ochranná fólie

Přemýšlíte nad tím, že dotykovou obrazovku svého smartphonu zabezpečíte místo ochranným sklem pouze fólií? Tuto svou volbu raději ještě jednou zvažte. Ochrannou fólii byste totiž měli nejen každých 6 měsíců měnit, na rozdíl od ochranného tvrzeného či temperovaného skla má i další nevýhody:

Často se pod ní dělají bubliny.

Špatně přenáší povrchové napětí prstu při ovládání displeje.

Barvy a kontrasty displeje jsou pod ní hůře viditelné.

Předchází pouze vzniku škrábanců a oděrek, ovšem nedokáže zabezpečit displej vašeho telefonu před rozbitím.